Întrebare întrebătoare


Dragii babei,

Am înţeles din comentariile şi întrebările voastre că vă plac lecţiile de Hindi şi că aţi dori şi altele. Ideea este următoarea: aş putea încerca să mai fac nişte lecţii şi eventual să le scriu şi cu transliterare pentru cei care nu stăpânesc alfabetul (ştiu că nu e treabă uşoară; am trecut şi eu pe acolo).

Condiţia este următoarea: ca să văd şi eu că nu scriu degeaba (oricum am văzut că nu fac asta 😀 ), vă dau o mică temă: un mic fragment dintr-o poveste în Hindi pe care să o transliteraţi. Dacă vor exista măcar 5 persoane care încearcă (deşi mi-ar plăcea să fie mai mulţi) fără să trişeze (să apeleze la prieteni de pe net 😛 ) voi “demara” a doua parte a lecţiilor (mai spre vară ce-i drept; întâi să redactez câteva, după care voi începe postările). Tema o puteţi trimite pe adresa mea de mail: hedwig0silver@gmail.com

Tema:

Advertisement

8 Comments (+add yours?)

 1. gaby89
  May 11, 2012 @ 11:24:09

  cu siguranta vreau ca tu sa continui “predarea”…nici eu nu am timp zi de zi sa invat hindi dar cand am ocazia vin aici si o fac cu mare placere si ma bucur nespus ca am gasit blogg-ul si mai ales o persoana stat de bunavoitoare precum esti,
  succes la examene si numai bine…

  Reply

 2. gliga mariana
  May 03, 2012 @ 17:29:37

  Buna Hilda.Am citit comentariul lui Carmen si iti zic sincer ca ma regasesc in fiecare cuvant scris de ea,nici eu nu puteam sa scriu ma bine,a scris exact ce simt si eu.ca si ea ma bucur enorm de mult ca te-am gasit si mi-as dori foarte mult sa continui cu lectiile de hindi.Iti multumesc din suflet pentru tot ceea ce faci pentru noi.

  Reply

  • Hedwig Silver
   May 03, 2012 @ 18:01:27

   mulţumesc şi eu încă o dată; în fiecare zi mă faceţi mai fericită şi mai împlinită cu vorbele frumoase şi aprecierile voastre, dragi prieteni! vă mulţumesc pentru fiecare gând! vă trimit numai energie pozitivă (tuturor)… sper să ajungă până acolo!

   Reply

 3. carmen
  Apr 29, 2012 @ 04:14:13

  Draga mea. Vreau din suflet sa continui. A fost o dorinta a inimi sa gasesc pe cineva cu deschidere catre aceiasi pasiune cu a mea. O asemenea dorinta nu am indraznit sa o cer lui Dumnezeu, dar El a facut sa te intalnesc pe tine. Mi s-a intamplat de-alungul timpului sa am dorinte personale care le-am pus pe un plan indepartat si nu am indraznit sa sper si totusi Dumnezeu mi le-a indeplinit, pentru ca in toate exista o logica pe care noi nu o vedem .O ce m-am mai bucurat cand “te-am intalnit”!. Si ma rog ca Domnul sa te rasplateascca pentru daruirea ta. Cu siguranta ca , chiar si daca tu nu intrevezi scopul si folosul muncii pe care o faci din placere, daca Domnul ti-a dat acest har si dorinta sa impartasesti, are si un plan cu tine si cu cititoarele tale. Asa ca nu trebuie sa te lasi impresionata de numarul “mic” de cititori su cititoare. Eu sunt convinsa ca multi mai multi citesc decat cei ce scriu la comentarii. Apoi uite eu am o perioada foarte dificila la munca intru-cat s-au facut anumite reorganizri si in departamentul in care lucrez a sporit numarul de documente, si trebuie sa stau de multe ori peste program si sunt coplesita. Acasa am multe responsabilitati deoarece sotul este ocupat cu ingrijirea socrului in varsta de 91 de ani. Asa ca timp, in prezentul ,l nu am pentru pasiunea mea . Dar am adunat lectiile de la tine si voi continua sa le adun si cand Dumnezu va ingadui voi continua sa invat, nu numai pentru simpla bucurie si placere dar stiu ca nimic nu e intamplator si cand Dumnezeu ingaduie ceva are si o logica. Eu voi incerca sa fac din lectii, dar daca nu o sa reusesc nu as vrea sa fi descurajata de aceasta si sa intrerupi predarea lectiilor. Cu siguranta ca sunt multe cititoare sau cititori care viziteaza blogul tau care sunt in situatia mea si nu pot face lectiile desi doresc.
  Asa ca draga mea “profesoara de hindi” , “eleva ta” te roaga frumos sa continui aceste lectii.
  Cu deosebita consideratie

  Reply

 4. Mari
  Apr 28, 2012 @ 17:11:36

  Buna Hilda, cu nerabdare astept noi lectii insa acum nu am timp sa fac aceasta tema am inceput examenele si stii cum e …oricum ideea este ca mi-as dori sa continui cu lectiile, sunt minunate! Toate cele bune si succes cu scoala!

  Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: